Какво се крие в чантата на zero waster? - zerowaste.bg
Безплатна доставка при поръчка над 70 лв.

Какво се крие в чантата на zero waster?

Днес ще надникнем в чантата на zero waster.

С нарастването на популярността на движението към устойчивост и намаляване на отпадъците, все повече хора възприемат zero waste начина на живот.

Един ключов аспект на този начин на живот е носенето на чанта с нулеви отпадъци, която съдържа всички предмети, от които човек се нуждае, за да намали отпадъците, които генерира и да живее устойчиво навън.

И така, какво точно има в чантата за нулеви отпадъци? Ето някои често срещаните неща, които може да намерите вътре:

  • Бутилка за вода за многократна употреба: За един zero waster е абсолютно необходимо винаги да има под ръка бутилка за вода за многократна употреба, за да избегне пластмасовите бутилки за еднократна употреба. Много хора избират бутилка от неръждаема стомана или стъкло, тъй като тези материали са устойчиви и издръжливи и не съдържат химикали, които могат да проникнат във водата.
  • Прибори за многократна употреба: Вместо да използва прибори за еднократна употреба, zero waster-a ще носи набор от прибори за многократна употреба (като вилица, нож и лъжица) в чантата си. Тези прибори могат да бъдат направени от различни материали, като неръждаема стомана или бамбук.
  • Пазарски чанти за многократна употреба: Всеки zero waster ще има поне една пазарска чанта за многократна употреба в чантата си, която да използва вместо найлонови или хартиени торби в магазина за хранителни стоки. Тези чанти могат да бъдат направени от различни материали, като памук, платно или дори рециклирани материали.
  • Контейнери за многократна употреба: Много zero waster-и също носят контейнери за многократна употреба в чантата си, за да съхраняват остатъци или храна. Тези контейнери могат да бъдат изработени от стъкло, неръждаема стомана или силикон и могат да се използват за намаляване на отпадъците при хранене навън или опаковане на обяд.
  • Сламки за многократна употреба: Пластмасовите сламки за еднократна употреба са основен фактор за замърсяването с пластмаса, така че в чантата на zero waster често можете да намерите сламка за многократна употреба. Тези сламки могат да бъдат направени от материали като неръждаема стомана, стъкло или бамбук.
  • Салфетки от плат: Вместо да използва салфетки за еднократна употреба, zero water-a носи няколко платнени салфетки в чантата си. Те могат да се използват като алтернатива на хартиените салфетки, когато се храните навън.

В допълнение към тези продукти, чантата може да съдържа и други основни неща за устойчив живот, като чаша за кафе за многократна употреба, екосъобразна козметика и торбички за плодове и зеленчуци.

Не забравяйте да носите с вас устойчивите продукти, които използвате на ежедневна база.

Малки крачки ежедневно, устойчиви промени.

10%

Абонирай се и получи 10% отстъпка! 🎁

Абонирай се да получаваш специални оферти, намаления и нови продукти!

Ние не изпращаме спам! Прочети нашата политика за поверителност за повече информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *