Как да направите Вашия офис по-екологичен? - zerowaste.bg
Безплатна доставка при поръчка над 70 лв.

Как да направите Вашия офис по-екологичен?

Ако искате да въведете Zero waste принципите и в офис пространството, сега е точният момент да го направите! В зеления офис на служителите, посетителите и партньорите се казва как правилно да пестят ресурси (електричество, вода, хартия). Тук ненужните покупки се изхвърлят и се провеждат зелени събития. Една от важните характеристики на екологично чист офис е рециклирането на отпадъци.

По правило хората, които участват в този процес, споделят добри навици и еко продукти със семейството и приятелите си. Подобни практики помагат да демонстрират на служителите и клиентите ценностите на компанията: грижата за природата и нейният принос за развитието на местната общност. За регионалните офиси на международни компании това също може да бъде една от стъпките към корпоративна отговорност.

Може да бъде трудно да планирате мащабни програми за оптимизация на офис пространство, но има първоначални стъпки, които можете да предприемете сега.

Zero Waste офис пространство – първи стъпки

Не е трудно да си еко! Единственото, което трябва да направите, е да оптимизирате офис пространството си, като обърнете внимание на характера на отпадъците, които са типични за Вашия офис, опаковката на продуктите, които използвате, както и покупката на офис консумативи.

Разгледайте покупките за Вашия офис от екологична гледна точка. Важно е не само да рециклирате, но и да използвате рециклирани продукти (салфетки, хартия за печат, офис консумативи).

Съществена стъпка в зеления офис е комуникацията със служители, доставчици и клиенти. Те трябва да са наясно с принципите на устойчивия бизнес. Информационни материали могат да се поставят в офиса; провеждане на образователни и информационни събития (онлайн и офлайн).

Ако изпълнението на цялостна програма все още не е възможно, тогава можете да изберете приоритетна област за изпълнението на първата стъпка към Zero Waste офис пространство. Ето няколко инициативи, с които да започнете:

  • правилно изхвърляне на опасни отпадъци (крушки, батерии);
  • покупка на рециклирани и рециклиращи офис консумативи;
  • провеждане на кампании (например събиране на капачки за различни инициативи);
  • провеждане на еко-събития (например Ден на Земята).

Zero Waste – личният пример е важен!

Ако искате да дадете личен пример с действията си, ето какво може да направите – вместо да купувате по няколко кафета на ден от кафе автомат, където се използват пластмасови или хартиени чашки за еднократна употреба, носете кафе от вкъщи, използвайки термос или термо чаша. Сега на пазара има уникални модели за термо чаши, с които пиенето на сутрешното кафе ще бъде истинско удоволствие! И не забравяйте – по този начин Вие допринасяте за Zero Waste офис пространство!

Изхвърляйте разделно хартиените отпадъци, както и пластмасовите такива. Може да обедините усилията си с други офиси в същата сграда, и да се включите в различни кампании. Това може да бъде използвано и като маркетинг кампания за Вашия офис и бизнес, което би привлякло клиенти със сходни виждания.

Дайте своя принос за опазване на околната среда, започвайки от днес! С общи усилия можем да променим перспективата за бъдещето на нашата планета!

10%

Абонирай се и получи 10% отстъпка! 🎁

Абонирай се да получаваш специални оферти, намаления и нови продукти!

Ние не изпращаме спам! Прочети нашата политика за поверителност за повече информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *