Съвети за ученици и студенти - zerowaste.bg
Безплатна доставка при поръчка над 70 лв.

Съвети за ученици и студенти

ученици и студенти

Няколко съвета от нас за ученици и студенти, с които можте да намалите отпадъка си и да водите по-екосъобразен живот.

Храна

Когато сте ученици и студенти се налага да бъдете извън дома си за дълъг период от деня. Около учебните заведения винаги има разположени малки китни бутки или заведения за бърза храна, както и магазинчета за пакетирана храна.

Ето как може да избегнете купуването на подобни продукти.. лесно е! Пригответе храна вкъщи и я приберете в кутия, буркан или подходящ съд. Така лесно можете да вземете вкусна и здравословна храна със себе си.

Бутилка за вода

Пиенето на вода е от важно значение за здравето Ви. Открийте Вашата бутилка и я вземете с Вас. Бутилката може да е от стъкло, алуминий, а защо не и пластмаса без BPA. Носете я ежедневно в раницата си! Така не само спестявате пластмасов отпадък, а и пари.

Канцеларски пособия

Има много красиви и примамващи химикали, маркери, тетрадки. Направете списък какво наистина Ви е необходимо.

  • Вземете си един химикал, който наистина харесвате, а към него добавете пълнители. Така спестявате много пластмасови опаковки от химикалите.
  • За да бъдем честни пред себе си, никой не изписва тетрадките до край. Добра идея е тетрадка с няколко разделения, за да може да я използвате по повече предмети. Ако предпочитате да пишете на чисто бели листи – вземете рециклирани такива.

Учебни пособия

Учебниците са неизменна част от процеса. Ако можете да учите от компютър е добра идея да заложите на дигиталните учебници. Почти всеки учебник е сканиран и качен в пространството като PDF файл.

Четeйки онлайн, Вие спестявате не малка сума пари, както и водите по-екосъобразен живот.

Дрехи

Ваша съученичка или колежка има нова блуза? Потърсете подобна в магазините за втора употреба. Дайте шанс на вече използвана дреха! Пазаруването на дрехи от магазин за втора употреба не означава непременно по-лошо качество. Напротив! Можете да откриете страхотни попадения измежду закачалките.

Освен, че ще дадете нов живот, така спестявате отново средства.

Боклука за един, често е съкровище за друг.

Бал

Като последна точка искаме да включим тези така чакани събития, а именно баловете.

Заложете на тоалет, който след това ще можете да носите поне още веднъж. Така сумата, която отделите за визия, ще Ви се отплати с времето.

10%

Абонирай се и получи 10% отстъпка! 🎁

Абонирай се да получаваш специални оферти, намаления и нови продукти!

Ние не изпращаме спам! Прочети нашата политика за поверителност за повече информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *