Zero Waste съхранение на храна - zerowaste.bg
Безплатна доставка при поръчка над 70 лв.

Zero Waste съхранение на храна

Как можем да постигнем напълно Zero Waste съхранение на храна?

С всеки изминал ден обществото става все по-съзнателно относно въздействието, което оказва върху околната среда, а животът с нулеви отпадъци се превърна в популярен избор за начин на живот. С фокус върху намаляването на отпадъците и разумното използване на ресурсите, този начин на живот може да се разпростре във всички области на нашия живот, включително храната. Един от начините за намаляване на отпадъците е да съхранявате остатъците, без да използвате пластмаса. В тази статия ще разгледаме пет начина за съхраняване на храна без пластмаса, което ще ви позволи да водите начин на живот без отпадъци, без да жертвате удобството.

  • Стъклени контейнери

Един от най-лесните начини за съхранение на остатъци без пластмаса е използването на стъклени контейнери. Стъклото е отлична алтернатива на пластмасата, защото е издръжливо, многократно използваемо и рециклируемо. Стъклените съдове се предлагат в различни форми и размери, което ги прави универсални и идеални за съхранение на всякакъв вид храна. Освен това са прозрачни, което улеснява идентифицирането на съдържанието на всеки контейнер. Освен това, стъклените съдове са безопасни за използване в микровълнова печка и фурна, което ги прави идеални за претопляне на останалата храна.

  • Контейнери от неръждаема стомана

Друга възможност за съхранение на остатъците без пластмаса са съдовете от неръждаема стомана. Неръждаемата стомана е отличен материал за съхранение на храни, защото е издръжлива, нетоксична и не реагира с киселинни храни. Освен това се почиства лесно и издържа на високи температури. Контейнерите от неръждаема стомана се предлагат в различни форми и размери, което ги прави универсални и идеални за съхранение на всякакъв вид храна. Освен това са леки и могат да се подреждат един върху друг, което ги прави лесни за съхранение.

  • Восъчни кърпи

Опаковките от пчелен восък са естествена алтернатива на пластмасовото фолио за съхранение на храна. Изработени са от памучен плат, покрит със смес от пчелен восък, масло от жожоба и дървесна смола. Опаковките от пчелен восък са издръжливи, за многократна употреба и биоразградими. Предлагат се в различни размери, което ги прави универсални и идеални за опаковане на всякакъв вид храна. Те пасват отлично на формата на всеки съд, което ги прави идеални за покриване на купи и чинии.

Восъчните кърпи на Wrap Around са ни фаворит, а и са произведени в България !

  • Торбички от силикон

Силиконовите торбички са друга алтернатива на пластмасовите торбички за съхранение на храна. Изработени са от хранителен силикон, който е издръжлив, нетоксичен и не реагира с киселинни храни. Силиконовите торбички се предлагат в различни размери, което ги прави универсални и идеални за съхранение на всякакъв вид храна. Освен това се почистват лесно и могат да се използват многократно. Силиконовите торбички са безопасни за използване в микровълнова печка, фурна и фризер, което ги прави идеални за съхранение на остатъци храна.

  • Mason Jars

Бурканите Мason са класически вариант за съхранение на храна без пластмаса. Изработени са от стъкло и се предлагат в различни размери, което ги прави универсални и идеални за съхранение на всякакъв вид храна. Бурканите Mason са прозрачни, което улеснява идентифицирането на съдържанието на всеки буркан. Освен това са издръжливи, за многократна употреба и могат да издържат на високи температури, което ги прави идеални за претопляне на остатъци храна. Бурканите Mason също са лесни за почистване и могат да се използват многократно.

В заключение, има много начини да съхранявате остатъците храна, без да използвате пластмаса. Като използвате стъклени контейнери, контейнери от неръждаема стомана, кърпи от пчелен восък, силиконови торбички или буркани, можете да намалите въздействието си върху околната среда и да водите живот без отпадъци. Тези алтернативи са не само екологични, но и издръжливи, универсални и лесни за използване. Като включите тези методи в ежедневието си, можете да намалите отпадъците и да създадете по-устойчиво бъдеще. Така че следващия път, когато имате останала храна, обмислете използването на една от тези опции без пластмаса за съхранение.

10%

Абонирай се и получи 10% отстъпка! 🎁

Абонирай се да получаваш специални оферти, намаления и нови продукти!

Ние не изпращаме спам! Прочети нашата политика за поверителност за повече информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *